AKU :)


Click here for Myspace Layouts

Get more Myspace layouts at pYzam.com
MySpaceLayouts

Sunday, October 7, 2012

Harapan Setinggi Awan :)

Hey, assalamualaikum. Waah, dah lame jugak tak update blog ni. Bukan apa,skrg aku tengah sibuk dengan stadi. Masuk harini ada la dalam 2 minggu lagi nak final exam. Huh, cuak pun ada sebenarnya. Okey, ini tentang masa depan aku. Macam mana aku belajar skrang utk dapat result bagus akan memepengaruhi semuanya dlm hidp aku. So haruslah aku bersedia dari sekarang.

Hmm,segunung harapan yang aku pikul dari parents aku. Depa mengharapkan sesuatu yg boleh aku bagi dekat depa. Aku taknak la kecewakan depa lagi. Cukuplah sekali aku buat suatu masa dulu. I know I can do the best for my future life. But I must struggle to get it. Now, its not the time to make a playful with your friends which always laugh at the all time. Think about your future how you want to make a brighter life with 'her'. Macam mak aku selalu cakap, "bila dah ada kerja bagus, semua pompuan nk kat kita", auuuww, mak saya ni memamg pandai betul buat kesimpulan mcm tu. Hahaha, tp memang betul apa yg mak ckp tu. Ya, dlm hidup ni lelaki la yg paling bnyak bertanggungjawab. Takkan dah kawen nanti, isteri pulak yang kena tanggung. Aku takkan biarkan benda mcm tu berrlaku.

Yes, I do I had fall in love with 'her'. Aku mengaku,aku dah jatuh hati, dah jatuh cinta dekat dia. Aku hormat dia mcm org lain. My best friend is my girlfriend. Haa, nampak tak tu. HAHA, bila kita dah kenal someone yg boleh diajak bersembang dan selalu ada disamping kita, secara zahirnya kita dapat lihat hubungan tu tak akan hanya sekadar kawan. Kalau boleh aku nak hubungan ni kekal sehingga ke akhir hayat. Ya Allah, kalau betul dia adalah jodoh aku, kau tetapkanlah dia dalam hati aku. Tidak ada yg boleh pisahkan kami melainkan dari kehendakMu sendiri ya Tuhan. Alang-alang dah menyeluk perkasam, biarlah sampai ke pangkal lengan. Alang-alang aku dah bercinta, biarlah sampai aku kahwen. InysaAllah, sampai ke syurga cinta kita. Aminn. :)

Aku nak buat dia halal bagi diri aku. InsyaAllah,suatu hari nanti :) Sapa tak teringin nak kawen. Takkan la selamanya nk hidup bujang. HUHU, we must get a partner to be with in our daily life. Saat yang paling mendebarkan bg seorang lelaki sebelum dia bergelar suami apabila dia ingin menyambut akad dr wali bg perempuan tu. Fuh~ Dan saat yang paling bahagia bg seorang lelaki apabila dia sah menjadi suami kpd perempuan itu apabila dia dpt mencium dahi isterinya. ;) sangat manis tahu. HEHE, insyaAllah satu hari nanti. Another 5 years, pick up her from works then go to Secret Recipe. We eat together as husband and wife :) But now, let me finish my study first then we can talk a lot about this. Thats all. bye2 :)








No comments:

Post a Comment